28 Şubat 2011 Pazartesi

Hayat Sevinci: Pasta Mare

Oi Arte Buketi

"Hayatta tattığınız en güzel lezzetler kimin eseriydi?" diye sorsalar cevabım,  "En güzel köfteleri ve börekleri anneannem, pirzolayı büyükbabam, en güzel yemekleri annemde yedim" şeklinde olurdu. Babamın o lezzet küpü iri domatesli taze fasulyesi, domatesli sucuklu yumurtası,   mevsim salataları  ve annem elini keser diye dilimlenmesini ve pişirmesini üstlendiği fındıklı kabak tatlısı da soframızdaydı tabii ki... Hatta inanmayacaksınız ama 22 yaşındayken kaybettiğim büyükannem de tadına doyulmaz lokmalar yaptığı için Bursa'daki evinden misafir eksik olmazdı. Onu atlarsam eğer büyük bir suç işlemiş gibi hissederim...Uykum kaçar!

Amazon Evim
Bu denli maharetli insanların arasında olunca elbette benim fazlaca birşey pişirmeme gerek kalmadı... Ama  sırasıyla önce büyükannem sonra anneannem hayata veda ettiler. Bir süre sonra farkettim. Nasıl pişirdiklerini sadece izlemiş ve hiç not almamıştım. İçimde büyük bir boşluk yarattı bu duygu ve adeta mutfağa küstüm. Annem ise bu arada bir grup arkadaşıyla yemek kitabı hazırlamış, hatta bastırmıştı. "Lütfen  öğren bak, herkes çok beğeniyor" dediği  tavuklu böreği de bu kitabın içindeydi.

Eğlence  Neşe   Sanat

Dediğim gibi ben hala mutfağa küskündüm... Taaaaaa ki etli biber dolması, ıspanaklı başamelli krep ve profiterolden oluşan menüm büyük iltifat alana kadar. Bunu teriyaki soslu tavuk ve narlı-hindistancevizli pilavım izledi. Etli biber dolmam aile içinde günden güne efsaneleşti.  Ben de yavaş yavaş genlerimdeki hüneri ortaya çıkarmaya başladım. İş ortağım Meral'in Dünya mutfağına olan ilgisi ve midye çorbası gibi olağan üstü lezzetleri tattırmasının da bende yarattığı motivasyonu mutlaka belirtmem gerek! Onun bir yaz gecesi terasımızdaki misafirlerimiz için mutfağa girip yeşil bir elmayı,  yanındaki kaşar peynirleri dilimleyip  ceviz ve üzümlerle süslediği tabağı, o gece yaşadığımız neşeyi kelimelere sığdırmak zor.
Özetle, aslında yemeklerin anlarımızı süslediğini fark etmeye başlamıştım  artık yavaş yavaş... 

Tony&Guy da aklıma gelen Süslü Kızlar
En büyük hayalim  rengarenk pasta ve kukiler pişirmekti. Ancak pastaları tutturmak mümkün olur muydu acaba? İşte bu duyguyla hep uzak durmuştum pastalardan. Lakin bir gün annem; "Biliyor musun Funda "Pasta Şehri" isimli bloğundan yaptığı pastaları anlatıyor, bakar mısın neler neler yapıyor" dediği o soğuk Ankara akşamına kadar. Büyük bir çarpışma ya da yıldırım aşkı gibi Funda'nın internet sitesinin başından ayrılamadım. Günlerce izledim. Kendi kendime başladım kurabiye yapmaya. En sonunda Funda ile bir gün buluştuk ve ondan şeker hamuru yapmayı da öğrendim.
Mutlu Komşular

Seyahat için Amerika'ya gittiğimde evinde kaldığım arkadaşım Deniz'e dedim ki "Ne olur beni pasta malzemeleri satan yerlere götür. Ne olur..." Ve Deniz etraftaki bütün dükkanları internetten taradı, onunla saatlerce malzemeler aradık...  Yorulduğunda sabırla oturup bekledi canım arkadaşım Deniz. Hatta sırılsıklam olduk Sur La Table'dan çıktığımızda yakalandığımız yağmurla. Yine de devam ettik.
Oi Arte Buketi
Bulduğum ne varsa aldım. Aklımda tek bir eksik bile kalmamalıydı. Lakin bazı şeyleri de bulamadım.
Mineler ve Tavşan
İşte böyle başladı  kuki ve pasta maceram... Beni yoğun iş stresinden uzaklaştıran güzel hobim...

Bodrum Bodrum
Meral ve Eyüp için 

Sanatın bir başka koluydu içine girdiğim Dünya...
28 tane kurabiye için kimse zorla 12-14 saat ayakta kalmaz... Uykusundan fedakarlık etmez...
Rengarenk
Hoşgeldin Sadiye Anne

Ama pişirmeyi, süslemeyi ve yedirmeyi seviyorsanız ve tüm Dünya ile ilişkinizin kesildiği anlara ihtiyacınız varsa, durmayın siz de başlayın.

Ankara Kedileri

Kitap okumak ve yazmak kadar zevk aldığım bir hobim gerçekten olmamıştı.

Rengarenk
Hoşgeldin Sadiye Anne

İşte şimdi paylaşıyorum, ortadan yok olduğum zamanlarda yaptıklarımı.

Orman ve Nehir
Bundan sonra yazacaklarımı ve yaptıklarımı ise anneme adıyorum.
İlk yaptığım kurabiyelerimi minik bir torba içinde saklayıp, tüm yaz boyunca gittiği heryerde birlikte olduğu herkese çıkarıp gösteren ve her seferinde telefon ile arayıp  "Deniiiiiiiiiizzzzzzzz Çooook beğendilerrrrrrrrr" diye çığlık çığlığa beni arayan güzel anneme:)


Aslı ve Yaşar Meksika Evinde (İlk Kurabiyelerim)


Sevgilerimle,

Deniz Erdoğan
Oi Arte 
Kurucu ve Yöneticiği Ortağı

(Oi Arte: Brezilya Portekizcesi- Türkçe karşılığı "Merhaba Sanat", içsel açılımı "O İlk Aşkım Ruhumun Tek Eşi")

Oi Arte Tatilde

Facebook'ta "Pasta Mare"  ismini verdiğim albümümdeki resimlerden derlenmiştir.

Fulya Sezen'in Mavi-Mor Şıklığı




TNT'de her cumartesi ve pazar saat 11:00'de "Ne Güldük" ve "Herşey Gerçek" isimli  2 başarılı programa sunumuyla hayat veren Fulya Sezen, bu hafta da şıklığını Oi Arte mağazasından seçtiği ayakkabılar ile tamamladı.

Rengarenk, şık ve birbirinden kaliteli  ayakkabıları ile Ankara'ya bambaşka bir soluk getiren Oi Arte'nin 2 yılı aşkın bir süredir en önemli takipçilerinden  olan Fulya Sezen bu hafta  tercihini SCHUTZ ve AREZZO marka ayakkabılardan yana kullanmıştı.



Brezilya'nın en sevilen markalarından AREZZO ve SCHUTZ'un Türk Mavisi (Turkish Blue) ismiyle çıkardığı bu limited platformlu nubuk süet arkası kapalı burnu açık  (peep-toe)  ürün  Oi Arte'nin Panora-Kentpark ve A City Outlet AVM'lerde sizlere sunduğu pek çok seçenekten biri. Jean altında ya da uçuşan şifonlarla çok amaçlı kullanılabilen bu ürünler  her zaman sizleri farklı kılabiliyor.

25 Şubat 2011 Cuma

TNT-Açıl Susam Açıl Canlı Yayın Konuğu: Fulya Sezen



Mehmet Ali Erbil'in başarılı sunumuyla TNT kanalında yayınlanan Açıl Susam Açıl'ın 25 Şubat 2011 günü canlı yayın konuğu olan Fulya Sezen izleyenlerini büyüledi.
Cumartesi günleri saat 11:00'da "Ne Güldük" ve Pazar günleri yine aynı saatte "Herşey Gerçek" programlarına neşeli sunumuyla hayat veren  Fulya Sezen program boyunca sempatik tavırları ve güzelliğiyle izleyicilerin odak noktası oldu...

Program öncesinde beni telefon ile arayan Fulya Sezen, geçen hafta Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında Panora AVM'deki Oi Arte'den seçtiği ayakkabılardan birini  canlı yayında giyeceğini bildirdi. Ama muziplik bu ya, hangisi olduğunu söylemedi... İstanbul yolundaki A-City Outlet AVM'deki "Oi Arte" mağazamızdaydım konuştuğumuzda ve ben de çok heyecanlandım.


Işıltılı zarif kıyafeti ile Hollywood yıldızlarından farksız olan Fulya Sezen'in programda deri, el yapımı ve üç renk kombinli, yaprak motifli  "Oi Arte-AREZZO" platform ayakkabılarını giydiğini mutlulukla gördük.

Bu ne güzellik?
Mehmet Ali Erbil'in "Bu ne güzellik, sen daha önce neredeydin" diye hitap ettiği, unutulmaz eserlere imza atan Semiha Yankı'nın ise "Evet güzele güzel demek lazım" şeklindeki sözleri ile duygularını dile getirdiği ve  uzun uzun izlediği Fulya Sezen'in Ankara'dan bahsetmesi iki ünlünün de  Ankara anılarını  anlatmalarına yol açtı. Semiha Yankı'nın Ankara Tunus Caddesi'nde sahne aldığını böylece not ettik. Çevre düzenlemeleriyle muhteşem bir dönüşüm yaşayan Gölbaşı, Ankara'nın canlı Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulu Park konuşmalarda yad edildi.
Bizler gibi Ankara'yı çok seven ve 2 yılı aşkın bir süre ekranlarımıza  Şimdi Bu Moda ile konuk olan Fulya Sezen'in bundan sonraki programlarında da yine kendisinin Oi Arte'den seçtiği ürünler ile yer alacağını öğrendik.

Fulya Sezen'in kendisini adadığı basın-medya alanında  Türkiye'yi uluslar arası arenada tanıtacak pek çok projede yer alacağına ve kendisi gibi eğitimli-çalışkan gençlere örnek olacağına inanıyoruz.


Başarıya giden adımlarında var olabildiğimiz için Fulya Sezen'e  teşekkür ediyoruz. Oi Arte  

MODANIN YAŞI YOK: HİRANUR YARIMKAYA


KENDİSİ  KÜÇÜK AMA VİZYONU BÜYÜK MODASEVER: HİRANUR YARIMKAYA


Hiranur Yarımkaya Oi Arte Panora'da Dakika: 2
                                                   
Bu akşam Ankara Panora Alışveriş Merkezindeki "Oi Arte" mağazamıza her  gülüşünde  gözlerinden  kalpler çıkan ve on dakika içinde 20 ayakkabı deneyebilen bir modasever geldi.
Hiranur Yarımkaya...
Ayakkabılarımızı çok beğenmişti. Bunu kolayca anlamamız mümkündü. Bir  çırpıda Wings, Barbie hatta tüm masal kahramanlarını sevdiğini belirten Hiranur, ilk 2 dakikada ayakkabılarını çıkarmış ve farklı birer ayakkabı giymişti bile...Biz anlattıklarını dinlerken  takıdan ayakkabıya detay detay inceledi ürünleri.


Hiranur'un topuklu ayakkabılarla yürüme becerisi hepimizi şaşkına çevirdi. Podyumlarda olsa sanırız Çağla Şikel ile  ekranlarda  ise Fulya Sezen ile boy ölçüşebilirdi. En önemlisi ise poz vermedeki rahatlığıydı. Ona mutlaka Cumartesi ve Pazar günleri TNT'de sabah 11':00da yayınlanan "Ne Güldük" ve "Herşey Gerçek" programlarını seyretmesini ve Fulya Sezen'i ve böylece ayakkabılarımızı izlemesini önerdim.

Ama yanıt çok cilveli ve netti. "Yarın arkadaşımın doğum günü. İkide. Seyredemeyebilirim.  Kaan Batik arkadaşımın adı. Parti için hazırlanmam gerekli!"

Hımmmm... Ne hoş... Genelde elbise giymeyi tercih ettiğini söyleyen Hiranur'un en sevdiği renkleri sordum. Yanıt içinin canlılığını ortaya koyar gibiydi: Pembe, Kırmızı, Turuncu, Çingene Pembesi... Bitmedi... Yeşil, Mavi, Mor, Beyaz... Gökkuşağının tüm renkleri...En sevdiği şarkı ise Demet Akalın'dan "Toz Pembe".

Ankara'da Süleyman Uyar İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencisi Hiranur Yarımkaya tam 6 yaşında.
Sarı saçlı, bembeyaz tenli.
Çooook zevkli. Harika bir Türkçe hakimiyeti var.
Kulağıma fısıldandığı için biliyorum... O bir yüzük kolleksiyoneri!
Kağıt bebeklerine yine kağıt elbiseler giydirmek en hoşlandığı oyunlar arasında.
Bu bizim ortak noktamız Hiranur ile.

Minik elleriyle fularlarımızı katlayan Hiranur'un el becerileri gerçekten mükemmel olmalı.

Mağazadan  daha uğurlarken özlediğimiz kendisi küçük moda vizyonu büyük Hiranur Yarımkaya ile yeniden karşılaşmayı diliyorum. Hiranur ile aramızdaki mutlu diyolaga katılan ve anılarımıza ortak olan  Hiranur'un teyzesi Yıldız Sağlam'a  atıfta bulunmadan geçemeyeceğim: Teyze de teyze yani görmelisiniz manken gibi:))) Hem güzel hem pozitif ve kendini bilen bir Ankaralı! İkinize de teşekkürler ediyorum. 

24 Şubat 2011 Perşembe

Irregular Choice: First Choice- Sıradışı Adımlar



Irregular Choice: First Choice
Sıradışı Adımlar 





Farklı bir tasarımcı:
Danny Sullivan

2000'li yıllara girmek üzereyken ayakkabıyı bilinen kalıplarından çıkaran, başka bir ifadeyle ayakkabıyı yeniden yorumlayan ve yeni bir çağ açan Danny Sullivan'ın ünü tüm Dünya'da hızla yayılıyor.

Adı gibi sıradışı olan Irregular Choice markasını 1999 yılından bu yana hızla geliştiren yenilikçi  Danny Sullivan her koleksiyonu ile bizleri farklı bir dünyaya götürüyor ve ayrı bir heyecan uyandırıyor.




15'inde başladığı işini  18'inde Londra Covent Garden'da açtığı  ilk ayakkabı mağazası ile süsleyen ve 23'ünde herşeyi  geride bırakıp dünyanın sunduklarını bulmak için yola çıkan Sullivan, adeta bir pasta süslemesi gibi detaylar içeren ayakkabıları ile sıradışı ruhlara hitap ediyor.



Bir kot, siyah bir etek ceket takım ya da  gece elbisesi altına giyilebilecekderecede şık, farklı  ve neşeli tasarımları ile sizlere iki kere bakılmasını sağlıyor.




Artık giderek kanıksanan gri etek-ceket yada pantalondan ibaret kıyafetiniz Danny'nin renkli Oxford tasarımı ile hareket kazanabiliyor. Berrak çizgisi ile bu ayakkabı sizi adı gibi "School Girl" yapıyor ve  artık bir mezunsanız sizi kolej yıllarınıza götürüyor...



 Çizmeler  70'lerin

canlandırılması gibi.

Güncel kıyafetleri

özel kılan aksesuarlar

olarak başarı ile

kombin edilebiliyorlar.


Botlar görmeye alışık olduklarımızın dışında bir çizgide.



Ne seçerseniz seçin mutlu oluyorsunuz: Neden mi? Çünkü hemen giyip farklılığa adım atıyorsunuz.
Tasarım botlar ile kendinizi çok özel hissediyorsunuz. Haksız da sayılmazsınız, zira ürünlerin her biri sınırlı.



Böyle bir ayakkabıya sadece bakılır mı? Elbette hayır.

Marie Jane yorumunda keçe çiçek istenirse çıkabiliyor...




Sağ yandaki ayakkabının adı Country Bumpkin.

Size verdiği enerji ile gün boyu koşturabilirsiniz.

Sentetik kürk-keçe karışımı bu ayakkabı Pamuk Prensesler için yapılmış sanki.



Bu ayakkabının adı Mislatoe Kisses...

Sindrealla'lar da bu ayakkabıyı tercih ediyor olmalı.Taşlı fiyonk ve drapeleri ile bir baloya gidileceğini düşündürüyor.




Evet daha neler neler var...



Irregular Choice ürünlerini mağazalarımıza gelemiyorsanız http://www.oiarte.com.tr/ adresimizden görebilir ve sipariş edebilirsiniz.




Numaraları hızla tükendiği için mağazalarımıza telefon da edebilir bilgi alabilirsiniz...

Irregular Choice'un Türkiye'de yetkili olarak satışını yapan Oi Arte'nin duyuruları markanın internet sitesinde de yer almaktadır.
http://www.irregularchoice.com/

Irregular Choice ayakkabı ve çantaları sadece Panora ve Kentpark AVM'lerdeki Oi Arte  tasarım ve çok markalı ayakkabı dükkanlarında bulunmakta olup, Outlet olan A City mağazamızda bahsedilen ürünler bulunmamaktadır.

Evet siz de büyülenecek ve kendinizi güzel bir deniz dalgası içinde bulacaksınız.

İndirim İndirim İndirim

Oi Arte: A City Outlet Panayır Günleri Başlamadan

A City Outlet'te 1 Mart'ta Panayır Günleri başlayacak ...

Seri sonu ürünlerimizin sergilendiği bu kutu kutu sepet mağazamızın limitli ürünleri de Panayır satışlarına hazırlanıyor.

Ürünlerimiz seçilmeden gelin sınırlı sayıdaki şık ve kaliteli deri ayakkabı ve çantalara ucuz ucuz sahip olun...
Umduğunuzu değil bulduğunuzu almak için yola çıkın ve her kıyafetinizi  özelleştirecek, sıradanlıktan çıkaracak bu güzel ürünleri kaçırmayın. 

"Oi Arte" Zemin Kat, Tekin Acar'ın tam karşısı
Tel: 3971612

Not: Ürünler stoklarla sınırlı olup hiç bir ürünün devamı bulunmamaktadır.


Kate Moss: Manitobah Mukluks

Süpermodel Kate Moss'un bir pazar sabahı giydiği
 şirin  botlarla görüntülenmesi, tüm dünyada gözleri Kanada-Winnipeg merkezli yerel ayakkabı üreticisi
Manitobah Mukluks'a çevirdi.


          Her biri elde işlenen boncuklarla süslenen bu şirin botlar aslında binlerce yıl önceye dayanan eski yerli kabilelerin geleneklerini temel almakta.  Yeni materyaller ve yüksek teknolojili üretim ile yeniden yorumlanan Manitobah Muklukslar, resmi olarak Türkiye'nin de dahil olduğu 20 ülkedeki seçkin parakende mağazalarında sizlere sunulmakta. Manitobah Mukluks Marka Müdürü Sean McCormick ve Satış Müdürü Josh Fine Paris'te Colette, Tokyo'da Isetan gibi prestijli noktalara taşıdıkları markalarının otantik yapısının kendilerine başarı getirdiğinin altını çizmekte...



          Pek çok firma tarafından taklit edildiklerini  ifade eden Fine, Kanada'da üretim yapmalarının, gerçek yaşamda da aborijinal bir firma olmalarının ve taklit giymekten hoşlanmayanların, soğuk Kanada kışında binlerce yıldır ayakları koruyan bu yumuşacık ve hafif botların fonksiyonelliğinin tercihleri belirlediğini söylemekte. Fine çok haklı. Manitobah Mukluks'lar ayağınızda hiç hissetmeyeceğiniz kadar hafif ve ayakları sımsıcak tutmakta.